Pim Bangert

interieurarchitect

bibliotheektheater in Rotterdam

Evenals de bibliotheek de afgelopen jaren is veranderd naar een informatie en kenniscentrum, zal ook het theater moeten veranderen naar de eisen van nu.Naast de funktie van kleinschalig theater met een vlakke vloer zaal, zal de ruimte ook gaan dienen als conferentiecentrum, waardoor een meer multifunktioneel gebruik mogelijk zal worden. De huidige foyer bevind zich binnenin het gebouw, zonder direkt contact met buiten. Door het analiseren van de huidige plattegrond, en het loskoppelen van de verschillende volumes, ontstaat er een middenplein (foyer) met daaromheen de verschillende volumes zoals theater, garderobe, vergaderruimtes, kassablok. Zoals bij een italiaans plein met daaraan gelegen de kerk, het cafe, de winkel enz. De volumes krijgen aan de buitenzijde dezelfde houten afwerking, en aan de binnenzijde ieder hun eigen kleur. Tussen de volumes is er aan alle zijden contact met buiten of met een andere ruimte. Het plein dient als foyer bij theatergebruik, en kan tijdens conferenties ook gebruikt worden als informele bespreekruimte, waarbij verschillende plekken kunnen worden toegeeigend. De entreepui aan de voorzijde wordt voorzien van een volledige glaswand, waardoor het vernieuwde theater annex conferentiecentrum weer goed zichtbaar zal zijn vanaf de straat.

werkzaam als projectarchitect bij BROEKBAKEMA architecten
opgeleverd oktober 2012
fotografie Menno Emmink

 

plattegrond bestaand
plattegrond nieuw
materialen
details