Pim Bangert

interieurarchitect

publiekshal gemeentehuis Ermelo

Aan de hand van het Programma van Eisen is begonnen met het ontwerpproces voor de publiekshal van de gemeente Ermelo.  Er zijn voorstellen gemaakt voor entree, balie, theaterruimte, foyer, vergaderruimte, spreek- en wachtruimte, koffiecorner, garderobe en kinderhoek.

In het ontwerp worden de bestaande ingesloten buitenruimten functioneel betrokken bij het plangebied door deze te overkappen met een glazen dak.  De publieksbalie wordt centraal gepositioneerd onder het van boven invallende licht. De transparante scheidingswanden creëren een overzichtelijke, duidelijke ruimte die het gevoel van veiligheid versterkt. Er is gekozen voor  de accentkleuren groen en geel, die terugkomen op allerlei manieren; in de wanden van de bespreekkamers, in de zitelementen, in de accoustische tussenschotten van de publieksbalies, in de plafondarmaturen in de foyer en in de tijdschriftenwanden. Links bij binnenkomst de groene zijde en rechts de gele zijde.

werkzaam bij BROEKBAKEMA architecten
opgeleverd december 2009
fotografie Menno Emmink