Pim Bangert

interieurarchitect

interieur woonhuis van Buchem

Het door Architectenbureau Van den Broek en Bakema ontworpen woonhuis van Buchem is in 1961 gebouwd. Het is ontworpen in opdracht van de direkteur van warenhuis Ter Meulen Post, de heer van Buchem. Het woonhuis is sinds een paar jaar aangemerkt als gemeentelijk monument. De nieuwe eigenaar heeft een grote verzameling boeken, wat een uitbreiding noodzakelijk maakte. Er is gekozen voor een ondergrondse uitbreiding, die bescheiden aansluit op het oorspronkelijke ontwerp.De werkkamer annex bibliotheek bevindt zich aan het eind van de ondergrondse uitbreiding, ter plaatse van de oorspronkelijke tuinmuur. Door middel van een viertal daklichten komt er veel daglicht binnen. Beneden zijn naast de bibliotheek een nieuwe badkamer en een hobbykamer gesitueerd. Boven is de bestaande badkamer vernieuwd.

werkzaam bij BROEKBAKEMA architecten
opgeleverd mei 2010
fotografie Menno Emmink